www.lvm.fi


 

1/2009


LaajaKaista ennakoi tulevaa ja taustoittaa tehtyjä päätöksiä

Liikenne- ja viestintäministeriön uusi uutiskirje kertoo ministeriössä valmisteilla olevista asioista ja päätösten taustoista.

LaajaKaista valottaa liikenteen ja viestinnän ajankohtaisia asioita. Ennakoimme kotimaista ja EU:ssa tapahtuvaa päätöksentekoa. LaajaKaista korvaa aiemmin julkaisemamme EU-vaihdelehden. Kerromme myös T&K-hankkeista sekä julkaisemme henkilöstöuutisia.

LaajaKaista ilmestyy kuusi kertaa vuodessa ja tulee suoraan sähköpostiisi. Mistä asioista haluaisit jatkossa lukea LaajaKaistasta? Anna palautetta.

Hyvää syksyä ja mukavia lukuhetkiä,

Taina Pieski, päätoimittaja
taina.pieski(at)lvm.fi


Älyn ja ilmaston vuosikymmen

Liikenteen suurimmat haasteet 2010-luvulla ovat ilmastonmuutos ja tieto- ja viestintätekniikan käyttöönotto.

Sähköautot eivät yksinään ratkaise liikenteen ilmasto-ongelmaa. Tarvitaan myös tehokkaampaa energian käyttöä, parempaa yhdyskunta- suunnittelua ja joukkoliikennettä. Lue lisää

Ilmailu ja merenkulku ilmastotalkoisiin

Lentoliikenteen ja merenkulun hiilidioksidi-päästöt halutaan mukaan uuteen kansainväliseen ilmastosopimukseen. Liikenne- ja viestintäministeriö on ollut keskeisesti mukana Suomen näkökulmien koordinoinnissa Kööpenhaminan ilmastokokoukseen. Lue lisää

Liikenteen tulevaisuuden on oltava älykkäämpi

EU:ssa on käynnistetty kartoitustyö siitä, minkälaista liikennepolitiikkaa ensi vuosikymmenellä yhteisössä tulisi harjoittaa. Tarkoituksena on, että syyskuussa 2001 julkaistu liikenteen valkoinen kirja saisi jatkoa. Lue lisää

Ensimmäinen taajuushuutokauppa marraskuussa

Suomessa kokeillaan radiotaajuuksien huutokauppaa. Tavoitteena on tehostaa taajuuksien käyttöä ja helpottaa uusien teknologioiden käyttöönottoa. Taustalla on hallitusohjelman linjaus taajuuksien markkinaehtoisemman jaon edistämisestä. Laki yksittäisestä taajuushuutokaupasta tuli voimaan heinäkuussa. Lue lisää

Tutkimus poliittisten päätösten tukena

Liikenne- ja viestintäministeriön tutkimus- ja kehittämistoiminnalla on kahdenlaisia tavoitteita: ensinnäkin tarkoitus on tuottaa tietoa lainsäädännön ja poliittisen päätöksenteon pohjaksi ja toisaalta ministeriössä on tarkoitus kehittää hallinnonalan asiantuntemusta. Lue lisää

Eteläespa 16 tyhjeni virkamiehistä

Liikenne- ja viestintäministeriön Eteläesplanadi 16:ssa sijaitsevat toimitilat remontoidaan 2009–2011. Osa ministeriön henkilöstöstä siirtyy remontin ajaksi Helsingin keskustassa sijaitsevaan ”Heimolan taloon”, Yliopistonkatu 5. Lue lisää