www.lvm.fi


 

2/2010 12.5.2010


Lindén YK:n korkean tason laajakaistakomission jäseneksi

Viestintäministeri Suvi Lindén on kutsuttu YK:n korkean tason laajakaistakomission jäseneksi. Valtiollisista ja talouselämän vaikuttajista koostuvan komission tehtävänä on löytää ratkaisuja, joilla laajakaistayhteydet ja tietoyhteiskunnan palvelut saadaan kansalaisten ulottuville myös kehittyvissä maissa. Lue lisää

Posti ja tietoyhteiskunta

Uutta postilakia valmistellaan. Tarkoitus on varautua avautuvaan kilpailuun ja määritellä postin peruspalvelut uudelleen. Peruskirje olisi edelleen samanhintainen koko maassa, mutta sen ei enää olisi pakko tulla perille pääsääntöisesti yhdessä yössä. Lue lisää

Mopoilun turvallisuuden parantaminen tavoitteena

Mopoilijat ovat ottaneet kärkipaikan tilastossa, johon on listattu onnettomuusherkimmät tielläliikkujat. Aikaisemmin suurin tieliikenteen riskiryhmä oli 20-vuotiaat autoilijat. Lue lisää

EP:n liikennevaliokunnan puheenjohtaja kävi vierailulla

EU:n liikenne- ja matkailuvaliokunnan puheenjohtaja englantilainen Brian Simpson vieraili pääsiäisviikolla Suomessa. Matkan aikana Simpson tutustui mm. Vaalimaalla Suomen ja Venäjän rajaviranomaisten toimintaan, Vuosaaren satamaan ja suomalaiseen talvimerenkulun osaamiseen. Lisäksi Simpson tapasi työnantaja- ja tekijäpuolen edustajia. Lue lisää

Tekijänoikeudet ja tietoverkkojen nopeus internet-tv:n kulmakiviä

Internetpohjainen televisio (IPTV) tekee tuloaan Suomeen. Kehitystä vauhdittaakseen liikenne- ja viestintäministeriö on asettanut työryhmän, jonka tehtävänä on pohtia keinoja nettipohjaisen television edistämiseksi ja luoda näkyvyyttä jo käynnistetyille IPTV-palveluille. Lue lisää

Liikenneturvatutkimus tukee lainsäädäntötyötä

Liikenne- ja viestintäministeriön liikenneturvallisuuden tutkimuksen punaisena lankana on olla mukana hankkeissa, jotka tukevat lainsäädäntötyötä. Erityisesti tutkimusta on kohdennettu tieliikenteeseen. Lue lisää

JP Ristola viestintäpolitiikan osaston päälliköksi

Liikenne- ja viestintäministeriö on 11. toukokuuta 2010 nimittänyt ministeriön viestintäpolitiikan osaston määräaikaiseksi osastopäälliköksi varatuomari, viestintäneuvos Juhapekka Ristolan (synt. 1969). Lue lisää