www.lvm.fi


 

5/2010 17.12.2010


Oman auton katsastukseen joustavuutta

Liikenne- ja viestintäministeriössä valmisteltu katsastuslain uudistus on edennyt eduskunnan käsittelyyn. Muutos tuo kansalaisille enemmän valinnanvaraa ja joustoa autonsa määräaikaiskatsastuksen hoitamiseen, kertoo liikenneministeri Anu VehviläinenLue lisää

Uudet rakenteet, uudet ajatukset

Päättyvänä vuonna liikenne- ja viestintähallinnon suuri rakennemuutos jatkui. Vaalikauden aikana hallinnonalan virastojen, laitosten, liikelaitosten ja yhtiöiden määrä on puolittunut ja niitä on nyt 10. Lue lisää

Kansainväliselle lentoliikenteelle päästövähennystavoitteet

Lentoliikenne on ensimmäinen liikennemuoto, joka on asettanut itselleen kansainvälisiä päästövähennystavoitteita. Sopimukseen päästiin kansainvälisen siviili-ilmailujärjestö ICAO:n kokouksessa Montrealissa. Lue lisää

Liikenneministerit linjasivat lähimerenkulkua

EU:n liikenneministerit pääsivät yhteisymmärrykseen siitä, miten vesiliikenne pystyttäisiin täysimääräisesti integroimaan EU:n liikenne- ja logistisiin ketjuihin. Lue lisää

Tietoyhteiskunnan esteettömyydessä parannettavaa

Yhä useampi palvelu ja tieto on siirretty verkkoon, mutta niiden löytäminen ja käyttäminen on hankalaa useille suomalaisille. Lue lisää

Liikennerevoluutio uudistaa ajattelun

Suomessa on ollut patenttiratkaisu liikenteen ongelmien hoitoon: tehdään pätkä lisää tietä tai rataa. Nyt liikennehallinnossa on herätty siihen, että tulevaisuudessa tämä keino ei enää toimi. Lue lisää

Helena Pakarinen ministeri Vehviläisen erityisavustajaksi

Valtiotieteen maisteri Helena Pakarinen aloitti liikenneministeri Anu Vehviläisen erityisavustajana 17.11.2010. Hän siirtyi tehtävään Keskustan puoluetoimistosta, missä hän hoiti poliittisen sihteerin tehtäviä. Lue lisää